+38 (044) 501 38 89 +38 (066) 980 49 33
+38 (063) 055 87 39 +38 (098) 108 76 56

Україна стала другою країною Східного партнерства після Грузії, яка змогла забезпечити всі технічні вимоги для організації процесу передачі даних

03 Липня 2020
Україна стала другою країною Східного партнерства після Грузії, яка змогла забезпечити всі технічні вимоги для організації процесу передачі даних
Розпочався автоматизований процес передачі даних про якість атмосферного повітря з серверів Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в систему індексу якості повітря Європейського екологічного агентства.
Організація процесу передачі даних стала можлива завдяки спільним зусиллям міністерства, Департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністарції та проекту ENI SEIS II East, який реалізується Європейським екологічним агентством для шістьох країн Східного партнерства за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Наразі дані передаються з 7 автоматизованих постів Донецької обласної державної адміністрації, які знаходятсья у м. Миколаївка, м. Краматорськ, м. Курахове, с. Новолуганське, м. Бахмут та м. Маріуполь.
Найближчим часом планується підключення до передачі даних Київської та Дніпропетровської областей.
"Очікуємо, що інші області поступово будуть приєднуватися до цього процесу по мірі створення систем моніторингу відповідно до вимог Директиви 2008/50 / ЄС Європейського Парламенту та Ради від 21 травня 2008 року про якість атмосферного повітря та чистіше повітря для Європи", - вказують у Мінприроди.
P.S. Дана публікація створена на основі інформації, наведеної у відкритих джерелах. Персональні дані, на оприлюднення яких не надано доступ не використовувались. Джерела, використані для створення публікації:

будь в курсі новин та змін у законодавстві

підпишись та отримуй інформацію першим