+38 (044) 501 38 89 +38 (066) 980 49 33
+38 (063) 055 87 39 +38 (098) 108 76 56

Щорічна звітність. Продовження.

19 Січня 2023
Щорічна звітність. Продовження.

    Кожного дня ми долаємо нові випробування. І зараз пів країни застигло від жаху, пів країни не може зупинити ридання. І ти не розумієш, ЯК? Можна жити, працювати, любити, коли в окопах б’ються хлопці, а мирному місті в одну мить забирають життя сотень людей. Не розумієш, але примушуєш себе встати, зробити каву і намагатись жити далі. І ідеш на роботу. Тому що кожен робить для ПЕРЕМОГИ те, що може. ЗСУ воює, волонтери допомагають, а підприємства працюють, бо наша країна жива, і їй потрібно іти вперед.

Тому, як би важко Вам не було б зараз зосередитись на папірцях - доведеться, звітність чекати не буде!

Сьогодні інформація-нагадування стосується ВСІХ надрокористувачів, які мають спеціальні дозволи на користування надрами, незалежно від виду користування надрами та корисної копалини.

Не дивлячись на війну, ми як і раніше:

  • нагадуємо Вам про звітність
  • підібрали нормативно-правові акти, пояснення та посилання

ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ РОБІТ

Дата подання: 31.01.2021 року.

Нормативний документ, що регламентує звітність: Наказ Державної служби геології та надр України 22.08.2013 № 433 «Про затвердження форми звітності».

Суть звітності: суб’єкти господарювання щороку до 31 січня наступного за звітним роком подають до Держгеонадр звіт за рік про виконання програми робіт, яка є додатком до угоди про умови користування надрами.

Форма звіту: затверджена наказом Державної служби геології та надр України22.08.2013 № 433 «Про затвердження форми звітності».

https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0433771-13#n12 або https://www.geo.gov.ua/fd/ – посилання на форму звіту.

 

Дати, НПА та посилання надали. Далі підуть поради які ми склали, виходячи з багаторічної розробки вже мабуть сотен звітів.

  1. Зверніть увагу на колонки 4 та 5: «Назва та реквізити документа, що підтверджує виконання пункту». Що це означає? Ну наприклад, якщо у Вас у програмі робіт підійшов термін виконання пункту «Розробити та погодити робочий проект розробки родовища» то напису в 4 графі «виконано» буде недостатньо. В 5 графі необхідно навести повну назву проекту, а також якими органами і коли його було затверджено. Якщо у Вас в програмі робіт написано провести певні роботи протягом 4 кварталу попереднього – 1 кварталу поточного року, то є два варіанта: 1) якщо Ви ще не починали робити – «Термін виконання не настав»; 2) якщо Ви вже все ж таки приступили до виконання робіт, в колонці 5 вказуєте № та дату договору та назву контрагенту, з яким Ви заключили договір, а в 4 графі – «В процесі виконання»;
  2. Колонка 4 має виноску «Заповнюється описовим способом». Якщо Ви заповнюєте цей звіт перший раз, пропонуємо вже сталі приклади заповнення, обирайте, які відповідають Вашому «стану виконання»: «Термін виконання не настав», «В процесі виконання», «Виконано»;
  3. Всі ми намагаємось дотримуватись вимог чинного законодавства та обовязків, що покладені на нас державою це стосується і програми робіт… Але що робити, якщо з якихось об'єктивних (а в цьому році в нас їх купа) чи суб'єктивних (і таких знайдеться) обставин, Ви все ж таки не виконали пункти програми робіт, термін виконання яких минув в 2022 році? В тому році це було просто складне питання… В цьому… Тут не так легко щось порадити взагалі, без конкретного пункту який порушено та причин порушення. Ми точно не радимо, так це написати «виконано» і придумати якісь реквізити підтверджуючого документу. Тому що це подання до органів державної влади, а також органів контролю та нагляду свідомо неправдивих відомостей, а такі дії на війну не спишеш. Тому Ви завжди можете звернутися за особистою консультацією. І там вже будемо шукати шляхи виходу. Ну і планові перевірки у нас поки що скасовані… Тож час на виправлення все ж таки трохи є.
  4. Заповнений підписаний та засвідчений печаткою Звіт про виконання програми робіт подається в паперовому вигляді. Ми рекомендуємо направити його рекомендованим листом до канцелярії Держгеонадра за адресою: 03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16, Канцелярія Держгеонадр. І обов’язково зберегти документи, що підтверджують відправку.

 

Тож: Здаємо звіти! Працею підтримуємо нашу країну в ці важкі часи! Чекаємо на ПЕРЕМОГУ!

 

 

А ми як завжди чекаємо Вас

  • на нашій сторінці в ФБ                          https://www.facebook.com/ugs.com.ua/
  • на нашому сайті                                     http://ugs.ua/
  • раді відповімо на будь які питання за телефонами  

    +38 (044) 501 38 89     +38 (066) 980 49 33

    +38 (063) 055 87 39     +38 (098) 108 76 56

  • ну і кавою пригостимо в нашому затишному офісі за адресою вул. Борщагівська 145

будь в курсі новин та змін у законодавстві

підпишись та отримуй інформацію першим