+38 (044) 501 38 89 +38 (066) 980 49 33
+38 (063) 055 87 39 +38 (098) 108 76 56

Щорічна звітність надрокористувачів. Артезіанські свердловини.

11 Листопада 2020
Щорічна звітність надрокористувачів. Артезіанські свердловини.
Скоро, скоро Новий рік!!! УРА!!!
І звітність за попередній… Бухгалтерія звітує, все здали… Юристи все написали, повідомили, зареєстрували… Упс… Звіти з надрокористування… Блін, а там одну бумажку треба було до НГ відправити…
Ось так часто і буває, святкували, святкували, а потім… упс… КАРАУЛ!!! Забули!!!
І щоб такого не було, щоб Ви не бігли від святкового столу на сайт ВР, Держгеонадра та Мінприроди перевіряти, а чи не ввели там нових звітів, перевіряти, чи самі не забули щось подати, чи правильно все заповнено, фахівці ТОВ «НВП «УКРГЕОЛОГСТРОМ» вже:
  1. Пробіглись по вказаним сайтам за Вас
  2. Даною публікацією нагадали Вам про звітність
  3. Підібрали та склали в одне «місце» інструкції та пояснення
  4. Будуть нагадувати Вам завчасно про необхідні звіти та реєстрації
  • Перший нормативний документ: Постанова КМУ від 8 жовтня 2012 р. №963 «Про затвердження Порядку державного обліку артезіанських свердловин, облаштування їх засобами вимірювання об'єму видобутих підземних вод».
  • Перша дата: 01 грудня 2020 року. Вона стосується юридичних фізичних осіб - підприємців, які є власниками або користувачами земельних ділянок, у межах яких розташовані та експлуатуються артезіанські свердловини, а саме водокористувачів. Хочемо звернути увагу, що відповідно п. 3 Порядку дана норма стосується у тому числі і недіючих артезіанських свердловин.
  • Суть звітності: суб’єкти господарювання щороку до 1 грудня подають до Держгеонадр копії паспортів артезіанських свердловин за формою.
  • Форма паспорта: затверджена Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 06.04.2016 N 145/84. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0642-16#n16 – посилання на форму.
  • На що звернути увагу? Перше, на примітки, що знаходяться на 9-10 сторінках. В них описано, як повинен бути заповнений паспорт, яким чином він повинен бути завірений та скріплений. Окрім цього, там є вказівки які розділи паспорту надсилаються в електронній формі до Держгеонадра.
  • Що робити?

- У разі наявності паспорту, до 1 грудня поточного року відправити його копію з усіма додатками в Держгеонадра за адресою 03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16, канцелярія, з описом відправлення. Документи, що підтверджують відправку зберігати. Розділи паспорту та додатки, вказані в примітках до Паспорту (стор. 10) надіслати в електронній формі на адресу geonadra@geomail.kiev.ua, зберегти підтвердження відправлення.

- У разі відсутності паспорту або виникнення проблем з заповненням поточних даних звернутись до фахової організації

P.S. Наші фахівці завжди готові надати Вам кваліфіковану та вчасну допомогу.
Дозвіл №2990.19.32 «буріння, експлуатація та капітальний ремонт свердловин під час геологічного вивчення і розробки родовищ корисних копалин»

будь в курсі новин та змін у законодавстві

підпишись та отримуй інформацію першим